I Aldin Šetkić završio nastup

BH Telecom Indoors 2012

I Aldin Šetkić završio nastup

Poslije šestog dana na terenima sarajevskog ATP Challenger teniskog turnira BH Telecom Indoors 2012 poznata su imena svih četvrtfinalista. Dustin Brown, Nikola Čačić, Jan Hernych i Ilija Bozoljac jučerašnji su pobjednici.
Na žalost domaće publike, Aldin Šetkić, kao posljednji bh. predstavnik na Turniru nije se uspio plasirati dalje u meču protiv češkog tenisera Jana Hernycha, te je izgubio rezultatom 6:4, 6:4. U okviru pratećih sadržaja, juče je održan Kid’s Day tokom kojeg su se najmlađi ljubitelji tenisa imali priliku družiti sa teniskim asovima, odigrati neki poen i saznati više o tenisu.

Dustin Brown je bio bolji od Philippa Oswalda, te izborio mjesto u četvrtfinale rezultatom 7:6, 6:0. Do kraja neizvjestan i uzbudljiv meč između Nikole Čačića, kvalifikanta koji je u prvom krugu glavnog turnira izbacio drugog nositelja, i Fabrice-a Martin-a pružio je istinsko uživanje gledaocima u olimpijskoj dvorani Zetra. Igrala su se tri seta i sva tri su završila tie break-om. Prvi set u svoju korist je završio francuski teniser 7:6, da bi u drugom setu Čačić bio bolji i riješio set u svoju korist sa 7:6. Treći set je nastavljen u istom maniru, te su obojica tenisera držala čvrsto svoj servis. Čačić je ipak uspio izdržati pritisak te je dobio i treći set s rezultatom 7:6.

U posljednjem meču današnjeg dana, koji se također igrao u tri seta, Ilija Bozoljac je nadigrao Marius-a Copil-u sa 7:6, 6:7, 7:6. Četvrtfinalni mečevi počinju danas, u petak, 16. marta 2012. na glavnom terenu u 13 sati kada će se sastati Brown i Čačić, a nakon njih Kudryavtsev i Lajović.

Kasnije, u poslijepodnevnim satima, ne prije 16 sati i 30 minuta sastat će se Janowicz i Hernych, te Bozoljac i Mertl. Ulaz je, zahvaljujući generalnom pokrovitelju Turnira, BH Telecomu, besplatan do finalnih meceva u nedjelju, 18. marta, 2012.