I Francuzi nakon dva dana izborili četvrtfinale

Poznata dva putnika u četvrtinale

I Francuzi nakon dva dana izborili četvrtfinale

Uz selekciju Srbije, samo je još Francuska nakon drugog dana osigurala četvrtfinale. Kombinacija Benneteau/Mahut je očekivano danas bila prejaka za Beckera i Begemanna.

Francuzi su uzeli četiri servisa, po jedan u prva dva seta, dva u trećem za krajnjih 6-4, 6-3, 6-2. U Glasgowu su Amerikanci uspjeli smanjiti na 1:2. Braća Bryan su osvojila bod, ali teško, nakon velike borbe u pet setova. Dominic Inglot i Jamie Murray su nadoknadili dva seta zaostatka, ali su Bob i Mike dobili peti 9-7. U nedelju prvi singl igraju Andy Murray i John Isner.

Prednost od 2:1 na domaćem terenu ima i Belgija. Nakon lošeg prvog seta, Bemelmans i Desein su uhvatili pravi ritam, pa u nastavku Bossel i Lammer nisu imali šanse, Laaksonen se sutra probati aktuelne pobjednike Davis Cupa. Australija i Italija imaju prednost u gostima protiv Češke, odnosno Kazahstana. Pavlasek i Vesely su izvukli maksimum protiv Hewitta i Grotha te su uspjeli slaviti u pet setova. Tomic i Rosol idu u nedelju prvi na teren. Fognini i Bolleli nisu dozvolili iznenađenje protiv Golubeva i Nedovyesova.


Svjetska grupa, 1.kolo:
Njemačka - Francuska 3:0
češka - Australija 1:2
Velika Britanija - USA 2:1
Kazahstan - Italija 1:2
Kanada - Japan 1:1
Argentina - Brazil 1:1
Belgija - Švicarska 2:1
Srbija - Hrvatska 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.