I Troicki otkazao učešće na Davis Cupu

Srbija bez Troickog protiv Francuza

I Troicki otkazao učešće na Davis Cupu

Viktor Troicki neće nastupiti za Srbiju u polufinalu Davis Cupa, prenijeli su mediji iz susjedstva.

Nakon što ga je Alexandr Dolgopolov razbio u 3. kolu US Opena, Troicki je donio odluku da neće učestvovati u polufinalnom duelu Davis Cupa koji reprezentacija Srbije igra protiv Francuske u Lilleu. 

"Za mene je to bila teška odluka, jer ipak u pitnju je polufinale Davis Cupa. Mnogo faktora je uticalo. Najvažniji su da sam daleko od vrhunske na forme, a uz to prelazak na šljaku sa betona i onda ponovni povratak na beton ne bi bio dobar za moja leđa. Momci koji će igrati imali su bolje rezultate od mene na najsporijoj podlozi ove godine", kazao je Troicki. 

Osim Troickog, učešće na Davis Cupu ranije su otkazali i Janko Tipsarević i Novak Đoković. 

Podsjetimo, Francuska i Srbija će igrati od 15. do 17. septembra. Drugi polufinalni par čine Belgija i Australija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi