I Ukrajina mora na neutralan teren

Zbog opasne situacije

I Ukrajina mora na neutralan teren

Međunarodni teniski savez (ITF) odlučio je kako će se susret za ostanak u Svjetskoj grupi Davis Cupa između Ukrajine i Belgije od 12. do 14. septembra umjesto u Kijevu morati odigrati na neutralnom terenu zbog nesigurne situacije u Ukrajini.

Vodstvo Davis Cupa prvo je odredilo žrijebom kako će se susret igrati u Kijevu, ali Belgija je uložila žalbu na tu odluku, a Izvršni odbor ITF-a je tu žalbu uvažio. Ukoliko Ukrajina odbije biti domaćin na
neutralnom terenu, vodstvo takmičenja za Davis Cup može domaćinstvo dodijeliti Belgiji. Još ranije je ITF zbog sigurnosnih razloga premjestio susret Izraela i Argentine na neutralni teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije