"Igram dobro i planiram osvojiti ovaj turnir"

Džumhur za SportSport.ba

"Igram dobro i planiram osvojiti ovaj turnir"

Damir Džumhur plasirao se u polufinale Challengera u Aradu pobjedom protiv Bjelorusa Ignatika sa 2:0 u setovima. U oba seta slavio je sa po 6:4 i tako se plasirao dalje.

Nedugo nakon kraja meča, naš najbolji teniser dao je izjavu za SportSport.ba.

"Sjajna je stvar za mene što sam na ovaj turnir došao nakon jednog velikog turnira gdje sam napravio dobar rezultat. Prenio sam dobre partije i na ovaj turnir i to smatram svojim napretkom", započeo je Damir i osvrnuo se na neka prošla vremena:

"Ovaj put nisam ponovio grešku kao poslije Australian Opena kada sam na nekoliko narednih turnira igrao dosta lošije i bez prevelike motivacije. Sada sam jako motivisan da napravim dobar rezultat, jer stvarno se želim približiti TOP 100".

Damir Džumhur je na putu da napravi još jedan skok na ATP listi.

"Dobro je što sljedeće sedmice branim 50 bodova, odnosno ulazak u finale challengera u Košicama. Već sada sam blizu da odbranim te bodove. Sve u svemu, zadovoljan sam".

Naš najbolji teniser planira osvojiti turnir u Aradu.

"Zašto da ne? Za sada igram dobro i sve se odvija po planu. Cilj mi je osvojiti ovaj turnir", rekao je Damir na kraju razgovora.

Damir Džumhur će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Chasea Buchanana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.