Indian Aces i dalje ekipa bez poraza

Na startu drugog kruga IPTL lige

Indian Aces i dalje ekipa bez poraza

Nakon dana odmora nastavljena je teniska IPTL liga, nakon Filipina na red je došao Singapur. U prvom meču drugog kruga Micromax Indian Aces je deklasirao UAE Royalse, dok su Singapore Slammersi poraženi od Manila Mavericksa 21:29.

Acesi su dobili svih pet setova i tako potvrdili vodstvo na tabeli. U prvom susretu Ana Ivanović je pobijedila Kristinu Mladenović 6-2. Zatim su Sania Mirza i Rohan Bopanna slavili protiv Kristine Mladenović i Nenada Zimonjića 6-5, da bi u trećem setu Gael Monfils deklasirao Maleka Jazirija 6-1. U četvrtom setu nastupio je Goran Ivanišević protiv Fabricea Santoroa, no 'Zec' je zbog problema s bedrenim mišićem napustio teren pri rezultatu 4-1 za Francuza. Umjesto njega je uskočio Zimonjić, a Santoro je na koncu slavio 6-2. U zadnjem setu Monfils i Bopanna su pobijedili Zimonjića i Marina Čilića 6-1.

Skoro identičnu situaciju smo imali u meču Slammersa i Mavericksa, jer je pet od šest duela pripalo
ekipi Manile. Phillippoussis je Agassiju prepustio tri gema, Huey i Tsonga su sredili Hewitta i Berdycha, nakon čega je Tsonga dobio Berdycha 6-5. U miksu su Flipkens i Nestor nadigrali Kyrgiosa i Serenu Willams 6-3. Na kraju je počasni set za Slammerse osvojila upravo Serena savladavši Kristen Flipkens 6-5.

Micromax Indian Aces - UAE Royals 30:11
Manila Mavericks - Singapore Slammers 29:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije