Indian Acesi osvojili prvo izdanje IPTL lige

Pomogao im poraz Royalsa

Indian Acesi osvojili prvo izdanje IPTL lige

Ekipa Micromax Indian Acesa je pobjednik prvo izdanja teniske IPTL Lige. Micromax Indian Aces su osvojili premijerno izdanje IPTL-a, koje nakon Manile, Singapura i New Delhija završeno u Dubajiu.

Indijska ekipa slavila je protiv Manile i zadržala vodstvo, a onda su im Singapur Slammersi omogućili osvajanje trofeja prije posljednjeg, dvanaestog kola kad su nadigrali UAE Royalse. Na kraju je ekipa Micromaxa imala dva boda više od UAE Royalsa. Manila Mavericksi su sakupili 35, dok su 24 najslabiji bili DBS Singapore Slammersi.

U 11. kolu je indijska ekipa slavila protiv Manila Mavericksa 28:23. Santoro je sredio Philippoussisa 6-3,
Monfils zemljaka Tsongu 6:2, dok su u miksu  Bopanna Mirza bili bolji od Nestora i Flipkens 6-4. Flipkens je izgubila i od Ivanović 3-6, nakon čega je odigran i meč parova. Zanimljiva pravila omogućila su Nestoru i Tsongi da zakompliciraju stvari u posljednjem setu.

Nakon 6-3 dobili su još pet gemova prije nego su Bopanna i Monfils prekinuli negativan niz i potvrdili pobjedu  Indian Acesa. Pravilo je da se meč ne može završiti pobjedom gubitničkog tipa na kraju nego pobjednici moraju osvojiti gem. U takvoj situaciji Bopanni i Monfilsu trebalo je šest gemova, pa je rezultat na kraju ispao prilično tijesan.

Na ruku indijskoj ekipi je išao i poraz UAE Royalsa 21:23. Odluka o pobjedniku toga dvoboja, ali i cijele lige pala je u sudaru Đokovića i Berdycha. Čeh je slavio 6-5 i titula je pripala ekipi Indian Acesa. Prije Berdycha su Hewitt i Kyrgios dobili Zimonjića i Ćilića 6-3. Ubjediljiva je bila i Daniela Hantuchova baš kao i Ivanišević na drugoj strani. Zimonjić i Mladović su slavili u paru nadigravši Soaresa i Hantuchovu 6-4.

Rezultati:
Manila - Micromax Indian Aces 23:28
DBS Singapore Slammers - UAE Royals 23:21

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.