Indian Wells: Pobjede Serene i Radwanske

Indian Wells: Pobjede Serene i Radwanske

Agnieszka Radwanska bila je bolja od Petre Kvitove u četvrtfinalu Indian Wellsa. Poljakinja je slavila nakon dva odigrana seta (6:2, 7:6).

Prvi set Radwanska je dobila zahvaljući brejkovima u 3. i 5. gemu, dok je drugi period riješila u svoju korist nakon tie-breaka. Treba istaći da je Kvitova u drugom setu imala veliku prednost (5:2), koju nije uspjela sačuvati.

U drugom meču prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams, savladala je Rumunku Simonu Halep (6:4, 6:3).

Serena je nešto teži zadatak imala u prvoj dionici, u kojoj je na samom startu imala zaostatak brejka (1:2), ali je iskusna američka teniserka sve nadoknadila u završnici, a u 10. gemu je i oduzela servis protivnici za vodstvo u meču.

Drugi set bio je ravnopravan sve do rezultata 2:2, a onda je prvi reket svijeta dodao gas i rutinski završio ovaj duel.

Večeras su na programi još dva meča četvrtfinala, a sastaju se:

Kasatkina - Pliskova 

Rybarikova - Azarenka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi