Indian Wells: Vesnina iznenadila Kerber

Kraj za Njemicu

Indian Wells: Vesnina iznenadila Kerber

Ruskinja Elena Vesnina priredila je veliko iznenađenje na turniru u Indian Wellsu, pošto je savladala drugu igračicu svijeta, Njemicu Angelique Kerber.

Vesnina, koja je 15. na WTA listi, bila je bolja u dva seta (6:3, 6:3), zabilježivši drugu pobjedu u petom međusobnom duelu sa njemačkom teniserkom. U četvrtfinalu turnira igraće protiv domaće igračice Venus Williams, koja je nakon preokreta savladala Kineskinju Shuai Peng (3:6, 6:1, 6:3).

Španjolka Garbine Muguruza pobijedila je Elinu Svitolinu iz Ukrajine (7:6, 1:6, 6:0), dok je Dankinja Caroline Wozniacki bila bolja od Madison Keys iz SAD-a (6:4, 6:4).

Treća igračica svijeta, Čehinja Karolina Pliskova, plasirala se među osam najboljih nakon što joj je Švajcarkinja Timea Bacsinszky predala meč u prvom setu. U trenutku predaje Pliskova je vodila sa 5:1.

Svetlana Kuznetsova iz Rusije nadigrala je Francuskinju Caroline Garciju (6:1, 6:4), a prolaz u četvrtfinale obezbijedila je i njena sunarodnica Anastasia Pavlyuchenkova savladavši Slovakinju Dominiku Cibulkovu (6:4, 3:6, 6:2). 

Francuska teniserka Kristina Mladenović bila je bolja od Lauren Davis iz SAD-a sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi