Isner iznenadio Đokovića, ali i teniski svijet

Indian Wells, polufinale

Isner iznenadio Đokovića, ali i teniski svijet

A. Beganović

Američki teniser John Isner prvi je finalist ATP turnira u Indian Wellsu. Naime, Isner je u prvom polufinalnom meču iznenađujuće savladao najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima (7:6, 3:6, 7:6).

Đoković je bolje ušao u meč i na samom otvaranju stigao je do breaka. Međutim, kada je pri vodstvu od 5:4 servirao za prvi set Isner je uzvratio, pa se morao igrati tie - break, u kojem se bolje snašao američki teniser.

U drugom setu Đoković je bio bolji i uz jedan break uspio je slaviti sa 6:3.

Međutim, Isner se nije predavao, i nije ga zabrinula nešto bolja Novakova igra u drugom setu. Treći set otišao je u tie - break u kojem se opet bolje snalazi američki teniser, te u trećem međusobnom meču dolazi do pobjede nad Đokovićem.

Indian Wells, polufinale:
Isner - Đoković 2:1 (7:6, 3:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.