Isner na 'mišiće', Querrey ubjedljiv

ATP Houston

Isner na 'mišiće', Querrey ubjedljiv

Na ATP turniru u Houstonu sinoć su odigrana četiri meča osmine finala.

John Isner je savladao sunarodnika Denisa Kudlu sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6). Tokom meča nije viđen niti jedan brejk, što i ne čudi kada su dueli Isnera u pitanju, ali je američki bomdarder uspio u tie-breaku prvog, a potom i drugog seta da slomi otpor rivala. Za to mu je bilo potrebno nešto više od sat i po vremena igre.

Epitet favorita opravdao je i Sam Querrey u duelu sa Benjaminom Beckerom (6:3, 6:3). Querrey je imao dosta lakši zadatak, pa je do pobjede došao za nepun sat. U prvoj dionici protivniku je oduzeo servis u 6. gemu, a u drugom setu je sa dva brejka potvrdio prolazak u narednu rundu takmičenja.

Kada su u pitanju preostali mečevi, Juan Monaco je bio bolji od Benoit Pairea (6:3, 7:5), dok je Hyeon Chung nakon tri seta slavio protiv Tommy Paula (5:7, 6:2, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti