Ispao i Bašić: Džumhur jedini bh. predstavnik na US Openu

Kvalifikacije za US Open

Ispao i Bašić: Džumhur jedini bh. predstavnik na US Openu

E. Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić bio je nemoćan u drugom kolu kvalifikacija za US Open.

Bašić je u drugom kolu igrao protiv Japanca Tara Daniela, koji je ipak uspio da u dva seta (7:6, 6:1) izbori finale kvalifikacija za nastup na prestižnom Grand Slamu.

Naš teniser vodio je u prvom setu 4:2 pošto je u šestom gemu napravio brejk, ali se Japanac revanširao već u idućem gemu. Prvi set je odlučen u taj-brejku, gdje je Daniel nadigrao Mirzu.

Daniel je prvi servirao u drugom setu, a na prvi Bašićev servis Japanac dolazi do brejka, kojeg je odbranio i bez problema stigao do 3:0. Do kraja se više Bašić nije uspio vratiti u meč.

Tako će naša zemlja na US Openu imati samo jednog predstavnika, a to je Damir Džumhur, koji će u prvom kolu igrati protiv 24. igrača svijeta, Australijanca Bernarda Tomića.

US Open, kvalifikacije, 2. kolo:

Daniel (Jpn) - Bašić (BiH) 7:6, 6:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti