Ispao Karlović, Simon bolji od Dimitrova

Masters u Monte Carlu

Ispao Karlović, Simon bolji od Dimitrova

E. Škorić

Odigrano je danas još nekoliko mečeva prvog kola Masters turnira iz serije 1000 u Monte Carlu.

Brazilac Joao Sousa opravdao je ulogu protiv Ive Karlovića, pa je slavio sa 6:3, 7:5 i u drugom kolu će igrati protiv Pairea.

Gilles Simon je sa 6:4, 6:3 savladao Bugarina Grigora Dimitrova, a naredni protivnik bit će mu najvjerovatnije Stanislas Wawrinka.

Jan Vesely je u tri seta eliminisao Teimuraza Gabashvilija. Rus je dobio prvi set sa 6:3, ali je u preostala dva izgubio sa 7:5.

Dosta zanmljivo bilo je u duelu Španca Gimeno-Travera i Pabla Cuevasa. Tri se puta igrao taj-brejk, a pobjedu je odnio Urugvajac. Bilo je 6:7, 7:6, 6:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi