Istomin postaje glavna priča Australian Opena

Plasirao se u osminu finala

Istomin postaje glavna priča Australian Opena

Uzberkistanski teniser Denis Istomin plasirao se u osminu finala Australian Opena nakon današnje pobjede protiv Španca Pablo Carreno-Buste sa 3:2 u setovima.

Nakon što je u prethodnom kolu izbacio drugog tenisera svijeta i možda prvog favorita za osvajanje titule Novaka Đokovića, Istomin je danas slavio protiv španskog tenisera nakon 3 sata i 30 minuta igre.

Prvi set pripao je Istominu, da bi Carreno-Busta uzvratio u drugom i izjednačio na 1:1. Istomin je poslije toga treći set dobio sa 6:4, ali Carreno-Busta se ponovo vraća i dolazi do izjednačenja na 2:2. Posljednji set Istomin je mnogo bolje odigrao pa je napravio dva brejka i slavio sa 6:2 za plasman u osminu finala.

Tamo ga čeka bolji iz meča Grigor Dimitrov-Richard Gasquet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi