ITF potvrdio veliku promjenu u Davis Cupu

Smanjuje se broj setova

ITF potvrdio veliku promjenu u Davis Cupu

Upravni odbor Svjetske teniske organizacije (ITF) jednoglasno je donio odluku o sveobuhvatnoj reformi za Davis Cup i Fed Cup.

Najznačajnija promjena desit će se u Davis Cupu, čiji će se mečevi od sada igrati do maksimalno tri seta, odnosno na dva dobijena, a ne do pet setova kao što je to bio do sada slučaj.

Ova odluka je donesena danas na sastanku u Indian Wellsu, a sve promjene će morati potvrditi Godišnja skupština ITF-a, koja se sastaje u augustu.

Osim promjene koja je vezana za smanjenju setova u Davis Cupu, najavljene su još neke izmjene u formatu takmičenja ali o tome će biti više govora u narednim mjesecima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi