Ivan Lendl i Andy Murray prekinuli saradnju
FOTO: EPA

Rastala se dva velika asa

Ivan Lendl i Andy Murray prekinuli saradnju

Nakon dvije godine uspješne saradnje, Britanac Andy Murray i Čeh sa američkim pasošem Ivan Lendl više neće raditi zajedno. 

Saradnja je raskinuta na obostrano zadovoljstvo, a trener i igrač ostali su u dobrim odnosima. Tokom dvogodišnje saradnje napravili su mnogo vrhunskih rezultata. Murray je sa Lendlom kao trenerom osvojio olimpijsko zlato u Londonu, toliko željeni Wimbledon, kao i US Open. 

"Vječno ću biti zahvalan Ivanu za sav naporan rad koji je uložio u prethodne dvije godine koje su bile najuspješnije u mojoj karijeri," rekao je Murray. 

"Saradnja sa Andyjem bila je fantastično iskustvo za mene. On je vrhunski momak. Pomogao sam mu da ostvari svoje ciljeve i sada smatram da je vrijeme da se fokusiram na sopstvene projekte. Uvijek sam tu za Andyja i želim mu samo uspjehe u novoj fazi njegove karijere," rekao je Lendl. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije