Ivanišević: Ako želi trofej Murray mora biti arogantniji

Ne vjeruje u uspjeh Britanca na Wimbldonu

Ivanišević: Ako želi trofej Murray mora biti arogantniji

A. Haznadarević

Najbolji hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević smatra kako Britanci niti ove godine neće dočekati pobjednika Wimbledona. Premda je Andy Murray izborio plasman u polufinale, Ivanišević smatra kako se neće ostvariti nadanja 'otočana' o prekidu 76-godišnjeg posta. 

"Murray mora odbaciti sliku dobrog dečka. Mora postati drzak i arogantan ukoliko želi osvojiti Wimbledon," poručio je Ivanišević, te dodao kako je Murray suviše pristojan. 

 

Ivanišević žali što i sam nije bio 'arogantniji na terenu'. "Previše sam poštovao Samprasa, Agassija, Beckera, Couriera... Čak sam respektirao i tenisere koji su bili na stotom mjestu liste. Ja sam uvijek bio zadovoljan što sam broj dva iza Petea Samprasa. Gledao sam mnogo svojih susreta protiv Samprasa i pola pobjeda sam mu poklonio. Bio sam dobar u polufinalima, a loš u finalima," kazao je osvajač Wimbledona 2001. godine. 

 

"Zbog toga volim Đokovića. On je super, nikoga ne poštuje na terenu. Čak i kada je bio klinac, vjerovao je da će postati svjetski broj jedan," pojasnio je 'Zec'. 

 

Murrayja u petak očekuje četvrto uzastopno polufinale u Wimbledonu. U posljednja tri pokušaja je upisao tri poraza, a sutra kada ga očekuje Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Britanski teniser je igrao još tri polufinala na Grand Slam turnirima, no nikada nije stigao do finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.