Ivanišević: Uništio mi je život, ali ga opet volim
Foto: EPA

Ne pamti po najboljem legendarnog Samprasa

Ivanišević: Uništio mi je život, ali ga opet volim

E. Čaušević

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević prije više od deset godina završio je svoju uspješnu karijeru zbog velikih problema s povredom ramena.

Ivanišević će ostati upamćen po tome što je 2001. godine uspio da osvoji vjerovatno najprestižniji turnir na svijetu Wimbledon. Hrvatski teniser je igrao legendarni finale protiv Patricka Raftera kojeg je uspio savladati i doći do trona iako je u London stigao kao 125. igrač svijeta.

Nakon toga očekivalo se mnogo više u karijeri hrvatskog tenisera, ali je povreda ramena sve to zaustavila. Iako se Ivanišević pokušao na sve načine boriti s tim na kraju je bio primoran da 2004. godine završi svoju karijeru. Ovaj 46-godišnji bivši teniser najveće duele igrao je protiv legendarnog Petea Samprasa.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena je bio noćna mora za Ivaniševića s kojim je igrao 18 puta, te je uspio da upiše čak 12 pobjeda. Ivanišević je priznao da mu je upravo Sampras uništio karijeru jer je zbog njega izgubio mnogo polufinala i finala u svojoj karijeri.

"Pete Sampras mi je uništio život, ali volim ga. On je veliki šampion i veoma dobar čovjek. Izgubio sam od njega mnogo polufinala i finala i zbog toga ga mrzim iz sportske perspektive", rekao je Ivanišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi