Ivanović: Osjećam se odlično na terenu uprkos vrućinama

Ivanović: Osjećam se odlično na terenu uprkos vrućinama

Srpska teniserka Ana Ivanović bez većih problema izborila je plasman u treće kolo Australian Opena pobjedom protiv Nijemice Anicke Beck. 

Glavna tema prvih dana prvog Grand Slam turnira sezone su visoke temperetaure koje zadaju velike probleme mnogim teniserkama i teniserima. Ivanovićka je istakla da su vrućine zaista velike, ali da se za to dobro pripremila. 

„Teško je na terenu, pošto se zbog svega desi da izgubite koncentraciju, i to je loša strana svega. Ali, svima je isto, morate da promirite sa tim. Ponekad je teško doći do vazduha, pa morate da nađete naćin da se ohladite i hidrirate se. Već godinama igramo po ovakvoj vrućini, nije baš svake godine situacija takva da imamo toliko vrućih dana zaredom, ali je to nešto očekivano“, rekla je Ivanovićeva. 

„Odlično sam započela godinu, toliko dugo sam čekala titulu. U Aucklandu sam igrala dobar tenis i dobila sam na samopouzdanju. Ovo je ipak novi turnir, novi izazov, ali uživam i osjećam se sjajno na terenu".

"Imam dobar i pozitivan tim oko sebe, podržavaju me, što mi mnogo znači. To mi je nedostajalo ranije. Osjećam kao da sam prekinula neki negativan niz. Nalazim snagu i uživam u dugačkim poenima, dugim razmjenama udaraca, gemovima i teškim mečevima", kaže nekadašnja prva igračica svijeta. 

Nakon nešto lakših protivnica u prva dva kola, Anu Ivanović u narednom kolu očekuje odlična domaća igračica Samantha Stosur, a ukoliko izbori četvrto kolo tamo je očekuje najbolja svjetska igračica Serena Williams. 

„Ove godine, žrijeb nije bio toliko dobar po mene, ali je i za moje protivnice isto, pošto i one mogu da ga gledaju na taj način. Sigurno je da me očekuje težak meč, takva su bila naša dva prethodna, prošle godine. Samantha je odlična teniserka, veoma jaka, moram da podignem nivo svoje igre da bih je pobijedila“, rekla je Ana Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.