Iz Manile krenula IPTL liga, zvijezde uživaju

Veliki broj zvijezda i prvaka za bogati nagradni fond

Iz Manile krenula IPTL liga, zvijezde uživaju

Turnirom u Manili počela je borba za 29,7 miliona dolara koliko iznosi nagradni fond premijernog izdanjateniske IPTL lige. Ukupno nastupa 28 tenisera i teniserki unutar četiri ekipe. To su UAE Royals, Micromax Indian Aces, Singapore Slammers i Manila Mavericks.

U obračunu dvije ekipa igra se ukupno pet setova, po jedan u muškom singlu, muškom paru, ženskom singlu, mješovitom paru, te jedan set legendi. Igra se po jedan set, a dođe li se do 5-5, odmah slijedi tie-break. Također, u gemovima nema prednost, već onaj tko osvojio prvi poen kod 40-40 osvaja i gem.

U prvom dvoboju dana Micromax Indian Aces su bili bolji od DBS Singapore Slammersa 26-16. Acese su do pobjede predvodili Gael Monfils, Ana Ivanović i Fabrice Santoro. Monfils je nadigrao Berdycha 6-1, Ana Ivanović je bila bolja od Daniele Hantuchove 6-0, dok je u duelu veterana Santoro savladao Patricka Raftera 6-5.

U drugom susretu je ekipa UAE Royals slavila kontra domaćina, Manila Mavericksa 29-24. Goran Ivanišević je u prvom meču pobijedio Carlosa Moyu 6-5. Potom su Marin Čilić i Nenad Zimonjić
pobijedili Joa-Wilfrieda Tsongu i Treata Hueyja 6-4. U trećem setu vodstvo Royalsa povisili su Nenad Zimonjić i Kristina Mladenović porazivši Andyja Murrayja i Mariju Sharapovu 6-4. Sharapova je potom slavila protiv Mladenović 6-5, da bi u zadnjem setu Čilić bio bolji od Murraya 6-5 za konačnih 29-24.

U subotu se sastaju UAE Royalsi i Singapore Slammersi, te Manila i Indian Aces. U nedjelju su na rasporedu susreti Royals - Indian Aces, te Mavericks - Slammeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.