Izgubila na Wimbledonu, pa priznala da je uveliko trudna

Neobičan slučaj u svijetu tenisa

Izgubila na Wimbledonu, pa priznala da je uveliko trudna

Teniserka iz Luksemburga Mandy Minella danas je iznenadila svijet iznenađujućim priznanjem nakon poraza od Italijanke Francesce Schiavone u 1. kolu Wimbledona.

Ova 31-godišnjakinja, koja na ATP listi zauzima 82. poziciju, se na terenu pojavila tek tako da bi nastupila na Wimbledonu, osvojila pokoji bod i, naravno, solidan novčani iznos.

Kada je riječ o samom tenisu, Minella nije imala prevelike ambicije i glatko je poražena od Schiavone sa 6:1, 6:1, a u izjavi nakon meča je priznala da je već uveliko trudna.

Mandy Minella se nalazi u petom mjesecu trudnoće i sa svojim suprugom Timom Sommerom čeka dijete koje bi na svijet trebalo doći krajem godine. Dok većina svjetske javnosti čestita Minelli na tome što je pristala igrati na Wimbledonu, ima i onih koji osuđuju njen potez jer smatraju da nije preporučjivo baviti se sportom i zamarati tijelo u drugom stanju.

Interesantno, Minella još nije završila svoj nastup na Wimbledonu jer će u paru sa Sevastovom igrati u 1. kolu dublova protiv para Soylu/Wongteanchai. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi