Iznenađenja Ljubičića i Čilića
Ljubičić je eliminisao petog nositelja

ATP Tour u Monte Carlu

Iznenađenja Ljubičića i Čilića

Prva dva nositelja ATP Toura iz Masters serije, koji se igra u Monte Carlu, Rafael Nadal i Roger Federer ostvarili su sigurne pobjede u 2. kolu, a za iznenađenja su se pobrinuli dvojica Hrvata, Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

Nadal je bez većih problema sa 6:2 i 6:3 ohladio argentinca Chelu, dok je Fedex italijanu Seppiju prepustio samo osam gemova (6:4, 6:4).

Veliko iznenađnje je priredio Ivan Ljubičić. Banjalučanin je sa 2:1 u setovima savladao petog nositelja, Juana Martina Del Potra. Argentinac je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4 i tada se činilo da Ivan lako pasti u drugom setu. Međutim, desilo se sasvim suprotno. Ljubičić je zaigrao kao iz najboljih dana te drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1. I u trećem, odlučujućem setu, Hrvat naših korijena nastavio je u istom ritmu riješivši ovaj set rezultatom 6:4.

Neugodno iznenađnje svim ljubiteljima bijelog sporta proredio je drugi „naš“ Hrvat, Marin Čilić. Međugorac je sasvim neočekivano eliminisan od kvalifikanta Fabija Fogninija (Italija), a za nešto više od sat igre uspio je osvojiti samo dva gema! Iz Toura je eliminisan još jedan predstavnik naših zapadnih komšija, Ivo Karlović, koji je položio orušje pred Rusom, Nikolayom Davidenkom (6:4, 6:3). Nastup u Monte Carlu okončao je i Srbin, Janko Tipsarević, a za njega je prejak bio Simone Bolleli (Italija).        

Najzanimljiviji meč odigrali su Nicolas Lapentti i Marat Safin, a nakon maratonski 3 sata, 29 minuta i 27 sekundi igre slavio je teniser iz Ekvadora. U posljednjem, odlučujućem setu igrao se tie break, a Rus je imao tri meč lopte. Ipak, Lapentti se uspio vratiti te na kraju ubilježiti vrlo važnu pobjedu.

Rezultati 2. kola
Nadal (ESP) – Chela (ARG) 6:2, 6:3
Federer (SUI) – Seppi (ITA) 6:4, 6:4
Ljubičić (CRO) – Del Potro (ARG) 4:6, 6:1, 6:4
Verdasco (ESP) – Kohlschreiber (GER) 6:3, 6:4
Davydenko (RUS) – Karlović (CRO) 6:4, 6:3
Ferrer (ESP) – Gicquel (FRA) 6:1, 6:0
Nalbandian (ARG) – Granollers (ESP) 4:6, 6:3, 6:1
Wawrinka (SUI) – Vassallo Arguello (ARG) 2:6, 7:5, 6:2
Fognini (ITA) – Čilić (CRO) 6:2, 6:0
Montanes (ESP) – Lisnard (MON) 6:2, 6:4
Bolelli (ITA) – Tipsarević (SRB) 7:5, 6:3
Lapentti (ECU) – Safin (RUS) 7:6(6), 2:6, 7:6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije