Iznenađujući poraz Damira Džumhura
Davis Cup

Davis Cup

Iznenađujući poraz Damira Džumhura

U drugom meču Davis Cup susreta između Bosne i Hercegovine i Grčke najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je od Markos Kalovelonisa (1:3), pa je tako nakon prvog dana rezultat 1:1.

Iako smo očekivali da će Džumhur nakon Bašićeve pobjede donijeti našij reprezentaciji drugi bod, nažalost to se nije desilo. Džumhur je prva dva seta bio izjednačen sa Grkom, ali je grčki teniser bio smireniji u oba tie breaka i ostvario veliku prednost. 

U trećem setu je Džumhur odigrao znatno bolje, uzeo je break protivniku i dobio set sa 6:3 i vratio se u meč. Džumhur je u četvrtom setu bio pod velikim pritiskom ostanka u meču, ali je Grk ponovo bio smireniji i završio je meč u svoju korist. 

Nakon prvog dana rezultat je 1:1, a sutra će Bašić i Brkić u dublu pokušati donijeti prednost našoj reprezentaciji pred nedjeljni konačni obračun. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.