Izuzetan napredak Džumhura na novoj ATP listi
Foto: EPA

Džumhur na 79. mjestu

Izuzetan napredak Džumhura na novoj ATP listi

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ostvario je veoma dobar napredak na novoj ATP listi.

Zahvaljujući sjajnom učinku na ATP turniru u Memphisu, gdje je stigao do četvrtfinala, Damir je napredovao sedam pozicija i sada je 79. teniser svijeta. Ukupno bh. igrač ima 662. boda.

Što se tiče vrha liste, samo jedna promjena desila se u TOP 10. David Goffin je ušao među deset najboljih tenisera svijeta, a tamo više nema francuskog tenisera Gaela Monfilsa koji je pao na 12. mjesto.

Vodeći je i dalje Andy Murray, ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke.

Promjena među deset najboljih nije bilo ni na WTA listi. Serena Williams čvrsto drži prvo mjesto ispred Angelique Kerber i Karoline Pliškove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti