Izvrsna Dea Herdželaš u polufinalu Casablance

Porazila treću nositeljicu

Izvrsna Dea Herdželaš u polufinalu Casablance

Dž. Mrakić

Dea Herdželaš odigrala je još jedan odličan susret na ITF Challengeru u Casablanci.

Najbolja bh. teniserka u četvrtfinalu turnira porazila je treću nositeljicu Sherazad Reix 2:1 u setovima i na taj način ostvarila plasman u polufinale 25.000 dolara vrijednog turnira.

U četvrtfinalnom susretu koji se ukršta s ovim, 478. teniserka na svijetu Melanie Klaffner senzacionalno je slavila protiv prve nositeljice i 187. teniserke svijeta, Marije Sakkari.

Herdželaš (18) bi ovom pobjedom trebala napredovati oko 15 pozicija na live WTA listi, a u duelu s Austrijankom Klaffner ima odličnu šansu da izbori finale i ostvari dodatni napredak na listi najboljih teniserki svijeta.

Challanger Casablanca, četvrtfinale:

Reix 1:2 Herdželaš (5:7, 7:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.