Janko Tipsarević igra bez 80% pete

Povratak nakon 17 mjeseci

Janko Tipsarević igra bez 80% pete

Srbijanski teniser Janko Tipsarević zabilježio je prvu pobjedu nakon više od 17 mjeseci pauze. Istovremeno je popularni Tipsa šokirao javnost priznanjem da mu je uklonjeno više od tri četvrtine pete tokom druge operacije.

Ogromni problemi s petom na kojoj mu se pojavio i benigni tumor prouzrokovali su da mu u jednom trenutku bude ugrožen nastavak karijere. Ipak pored sreće zbog povratka i trijumfa kojim je pokazao da još uvijek zna igrati dobar tenis, Tipsarević je otkrio i kako situacija prije svega nekoliko mjeseci nije izgledala tako dobro po njega.



Mnogi su ostali u šoku kada je srbijanski teniser, koji je nekada bio među top 10 ATP liste, poslije meča otkrionevjerovatnu činjenicu da su mu doktori rekli da ne mogu da garantuju da mu se tumor neće vratiti na istom mjestu koje je već dva puta operisao, te da bi u tom slučaju treća operacija bila nemoguća

Još više je sve šokirala informacija da Tipsarević sada igra bez 80% pete.

“Ne bi mi život bio ugrožen, ali nikada više ne bih mogao da igram tenis, ali u suštini u drugoj operaciji mi je uklonjeno 80% pete. Zato mi je i trebalo ovoliko dugo da se vratim tenisu”, ispričao Janko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije