Janković bez problema, Lisicki spasila tri meč lopte

Kompletirani parovi polufinala

Janković bez problema, Lisicki spasila tri meč lopte

Jelena Janković i Sabine Lisicki će igrati u polufinalu WTA turnira u Indian Wellsu. Plasman u polufinale Jelena je ostvarila nakon što je Ukrajinka Lesia Tsurenko predala meč kod rezultata 6-1, 4-1.

"Vidjela sam na početku drugog seta da Lesia ima problema. Malo sam izgubila fokus jer sam sve više gledala šta se događa sa mojom protivnicom. Za mene je ključan bio četvrti gem drugog seta, jer pitanje je šta bi se dogodilo sa je Tsurenko izjednačila na 2-2. Žao mi je što se ovako se završio meč" rekla je po završetku Jelena koja je ovaj turnir osvojila prije pet godina.

Sabine Lisicki je u četvrtfinalu nakon velike borbe uspjela savladati Flaviu Pennettu 6-4, 6-7(3), 7-6(4)
Završnica prvog seta ponudila je tri breaka, dva su bila njemačke teniserke. Kod 5-4 u drugom Pennetta je izvukla jednu meč loptu, pa je propustila jednu za 6-5. U tie breaku Lisicki gubi dva poena na svoj servis. Pennetta je u trećem setu stigla prva do meč lopti, imala je tri u desetom gemu kod vodstva 5-4. Sve tri je propustila, za što je kažnjena u tie breaku koji ide na stranu Lisicki 7-4.

Rezultati četvrtfinala:
Jelena Janković (Srb, 18) - Lesia Tsurenko (Ukr) 6-1, 4-1
Sabine Lisicki (Nje, 24) - Flavia Pennetta (Ita, 15) 6-4, 6-7(3), 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.