Janković slavila u meču sa 14 brejkova

Slavila protiv Ostapenko

Janković slavila u meču sa 14 brejkova

Srbijanska teniserka Jelena Janković slavila je u prvom kolu WTA turnira u Moskvi protiv Latvijke Jelene Ostapenko sa 2:0 u setovima.

Janković je bila blagi favorit na ovom meču bez obzira na poziciju na WTA listi, te je tu ulogu opravdala na terenu. 

Prvi set protekao je u veoma čudnoj igri jer smo vidjeli nevjerovatnih sedam brejkova. Jelena se na kraju snašla nešto bolje pa je napravila četirim, naspram tri koliko je napravila njena protivnica.

U drugom setu viđena je identična situacija, a Jelena je ponovo napravila brejk više od protivnice i ponovo set dobila sa 6:3. Dakle, ukupno je odigrano 18 gemova, a viđeno je čak 14 brejkova.

U drugom kolu Janković će igrati protiv bolje iz meča Pavlyuchenkova-Siniakova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi