Jankovićeva ima novog trenera

Argentinac na čelu tima

Jankovićeva ima novog trenera

Srbijanska teniserka Jelena Janković izjavila je da će uskoro započeti saradnju sa Argentincem Guillermom Canasom, koji je između ostalih trenirao i Ernestsa Gulbisa.

Canas je sa dosta uspjeha nastupao na ATP Touru, a najbolji plasman zabilježio je 2005. godine kada je bio osmi igrač svijeta. Dvije godine kasnije uspio je da savlada Rogera Federera na Mastersu u Indian Wellsu i prekine njegov niz od 41 uzastopne pobjede.

Karijeru je okončao 2010. godine, nakon čega je otvorio tenisku akademiju u Miamiju.

"Uskoro počinjemo zajedno da radimo. Biće probni period, pa ćemo vidjeti kako se slažemo – želim neke stvari malo da promijenim i da probam da se vratim u vrh", rekla je Jankovićeva, prenosi "Sport klub".

Jelena je trenutno 54. igračica svijeta, a na prvom ovosezonskom Grand Slamu dogurala je do trećeg kola, gdje je poražena od Ruskinje Svetlane Kuznetsove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi