Jankovićeva u 2. kolu US Opena

Sjajan nastup

Jankovićeva u 2. kolu US Opena

Za razliku od Ane Ivanović koja nije preskočila prvu stepenicu, Jelena Janković nije dozvolila iznenađenje na startu posljednjeg Grand Slama sezone.

Jankovićeva je potvrdila ulogu favorita protiv Mariane Duque-Marino iz Kolumbije te je slavila sa 2:0 u setovima (6:4, 6:1).

Jelena je nakon pet odigranih gemova stekla prednost od 4:1, i to joj je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice. 

Na startu drugog seta teniserke su razmijenili po jedan brejk, nakon čega je Jankovićeva vezala pet gemova i tako zapečetila sudbinu Kolumbijke.

Srbijanska teniserka će se u drugom kolu sasatati sa 12. igračicom svijeta, Španjolkom Carlom Suarez-Navarro. 

Jankovićeva i Suarez-Navarro do sada su se sastajale osam puta, a nešto uspješnija je teniserka iz Srbije sa pet pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije