Janowicz Monfilsa poslao kući
Foto: epa.eu

Australian Open, 2. kolo

Janowicz Monfilsa poslao kući

Francuski teniser Gael Monfils platio je cijenu. Pobjeda od 3:2 nakon pet odigranih setova koštala ga je poraza u današnjem duelu protiv Jerzyja Janowicza.

Francuz je i ovoga puta odigrao još jedan maratonski meč, ali ne tako uspješno kao u duelu sa zemljakom Lucasom Pouilleom. Janowicz ga je na kraju savladao sa 3:2, a rezultat po setovima glasio je 6:4, 1:6, 6:7, 6:3, 6:3. 

Ovom pobjedom Poljak se sebi zakazao duel sa Lopezom. U jednom od posljednjih duela 2. kola Verdasco sa ubjedljivih 3:0 trijumfovao protiv Japanca Soede.

Australian Open, 2. kolo:
Janowicz J. (Pol) - Monfils G. (Fra) 3:2
Soeda G. (Jpn) - Verdasco F. (Esp) 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti