Japanski teniser doživotno suspendovan

Zbog namještanja mečeva

Japanski teniser doživotno suspendovan

D. Rakanović

Japanski teniser Junn Mitsuhashi doživotno je suspendovan nakon što je proglašen krivim za namještanja rezultata, saopštila je Jedinica za integritet u tenisu.

Jedinica za integritet je dokazala da je Mitsuhashi pokušao namjestiti mečeve na ITF turnirima u Južnoj Americi u novembru 2015. godine.

Japanac je u novembru 2015. godine ponudio Josuhai Chettyju da prikaže lošije izdanje na turniru u Južnoj Africi. Takvu ponudu Japanac je plaćao 2.000 dolara za mečeve u singlu i 600 dolara za dubl mečeve. Chetty je odbio tu ponudu i prijavio sve Jedinici za integritet. Ipak, Chetty je u odvojenoj istrazi također doživotno suspendovan u septembru prošle godine.

On je u oktobru i novembru 2015. godine se kladio na 76 mečeva i odbio je da sarađuje sa Jedinicom za integritet u tenisu povodom istrage koju je taj organ sproveo. 

Suspenzija Japanca stupila je na snagu odmah i nema pravo na žalbu.

Mitsuhashi je svoj najbolji rang u karijeri dostigao 2009. godine kada je bio 295. na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi