Jasika zaustavljen u četvrtfinalu Lexingtona

Jasika bi od naredne sedmice trebao biti 260. na svijetu

Jasika zaustavljen u četvrtfinalu Lexingtona

Dž. Mrakić

Omar Jasika, mladi australski teniser bh. porijekla, pružio je zapažen nastup na ATP Challengeru u Lexingtonu.

U glavni žrijeb Lexingtona dospio je nakon specijalne pozivnice (WC) organizatora, a aktuelni šampion US Opena u juniorskoj konkurenciji na ovom turniru ostvario je prolazak u četvrtfinale.

Nakon što je u prva dva susreta bio bolji od favorizovanih Sarkissiana (ATP 205) i sedmog nositelja Broadyja (ATP 170), u namjeri da osigura prolazak prolazak u polufinale zaustavio ga je Mitchell Krueger.

Mladi američki teniser, koji se trenutno nalazi na 272. mjestu ATP rang liste, pobjedu protiv Omara Jasike slavio je 2:1 u setovima.

Bio je ovo dobar nastup za 18-godišnjeg Jasiku, koji će prolaskom u četvrtfinale Lexingtona osigurati napredak od oko 20 pozicija i na narednoj ATP listi bi trebao biti 260. teniser svijeta.

Lexington Challenger, četvrtfinale:

Jasika 1:2 Krueger (6:1, 2:6, 0:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.