Jasmina Tinjić i Dea Herdželaš donijele prvu pobjedu

BiH bolja od Južne Afrike 2:1

Jasmina Tinjić i Dea Herdželaš donijele prvu pobjedu

Fed Cup reprezentacija BiH slavila je pobjedu nad selekcijom Južne Afrike rezultatom 2:1 u okviru II grupe Euro-afričke zone i sutra će igrati meč protiv Egipta, koji je prvog dana poražen od Gruzije rezultatom 3:0.

Prva na teren izašla je Anita Husarić, koja je poražena u meču protiv Le Roux rezultatom 2:6, 4:6, nakon čega je Jasmina Tinjić poravnala rezultat na 1:1, pobjedom protiv Chanelle Simmonds (6:4, 6:4).

U odlučujućem meču, u igri parova, selektor Vojin Šukalo, odlučio se za kombinaciju Tinjić/Herdželaš, koja se pokazala dobitnom, s obzirom na to da su ove dvije teniserke uspjele slaviti pobjedu sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:4).

Posljednji poen, BiH je osvojila u velikom stilu i to na servis mlade Dee Herdželaš, koja je odservirala dva asa u posljednjem gemu za konačnu pobjedu.

"Pune smo samopouzdanja i očekujemo pobjedu nad Egiptom, koja bi nas uvela u polufinale", kazala je Herdželaš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.