Jasmina Tinjić pala za tri mjesta, Herdželaš skočila za 13

WTA lista

Jasmina Tinjić pala za tri mjesta, Herdželaš skočila za 13

Jasmina Tinjić, najbolja bh. teniserka, pokvarila je svoj WTA plasman za tri pozicije, u odnosu na prošlosedmičnu listu i sada se nalazi na 252. poziciji.

Za razliku od nje, Anita Husarić je ostala na svojoj poziciji (659), dok je mlada Sarajka Dea Herdželaš, nastavila trend rasta na ranking listi i sada je 668, što je za 13 mjesta bolji plasman u odnosu na prošlu listu.

Naše tri teniserke trenutno se nalaze u Litvaniji, gdje će nastupati za Fed Cup reprezentaciju BiH.

"Biće teško, ali nije nemoguće, izazov je i pozitivan pritisak", kazal je Tinjić, koja će predvoditi našu žensku selekciju.

Na Fed Cupu (od 16. do 19. aprila), uz BiH, učestvuju i selekcije Egipta, Finske, Gruzije, Crne Gore, Južne Afrike, Litvanije, te favorit Lihtenštajna, a žrijebanje će biti obavljeno 15. aprila.

Kada je u pitanju vrh liste, tu je stanje već sedmicama nepromijenjeno. Prva je Serena Williams, a druga Na Li.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.