Jaziri predao meč da ne bi morao igrati protiv Izraelca?

Nakon što je Tunižanin vodio sa 1:0

Jaziri predao meč da ne bi morao igrati protiv Izraelca?

U Montpellieru je u toku ATP turnir čiji je sami početak obilježila jedna zanimljiva situacija, da ne kažemo skandal. Naime, Malek Jaziri, teniser iz Tunisa, predao je meč prvog kola uzbekistanskom teniseru Denisu Istominu nakon što je prvi set riješio u svoju korist sa 6:3.

Ova odluka Tunižanina odmah je izazvala mnoge kontroverze, a glavni razlog je to što bi se u slučaju pobjede Jaziri u drugom kolu turnira sreo sa Izraelcem Dudijem Selom.

Kruže priče kako je navodno Teniski savez Tunisa zatražio od Jazirija da ne igra meč protiv izraelskog predstavnika. Naime, prije dvije godine upravo su Jaziriju naredili da ne igra protiv Izraelca Weintrauba i on je taj meč takođe predao, ali tada još prije samog početka.

Jaziri je tokom duela protiv Istomina dva puta zvao trenera, a službena informacija je da je predao meč zbog obnove povrede lakta koju je zadobio na Australian Openu, što je potvrdio i ATP.

"Ozljeda je potvrđena od strane ATP-ovog fizioterapeuta na licu mjesta", priopćenje je zajednice teniskih profesionalaca, koja je ipak krenula s istragom ovog slučaja.

"Uzimajući u obzir prijašnji incident u koji je bio uključen teniski savez ovog igrača 2013. godine, iz opreza razmatramo postoje li neki drugi razlozi predaje ovog meča", saopšteno je iz ATP-a.

Interesantno je da je Jaziri i u turniru parova u Montpellieru, zajedno s partnerom Marcom Lopez, predao četvrtfinale koje su trebali igrati protiv Izraelca Jonathana Erlicha i Čeha Frantiseka Cermaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.