Je li kucnuo Novakov čas? Đoković u trećem finalu RG!

Prvi reket svijeta pregazio Thiema

Je li kucnuo Novakov čas? Đoković u trećem finalu RG!

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u veliko finale Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Austrijanca Dominica Thiema 3:0 u setovima.

Novak je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, a tu ulogu je bez problema i opravdao. Prvi reket svijeta je prvi set riješio u svoju korist sa 6:2 nakon samo 41 minute igre.

U drugom setu je također napravio dva brejka i slavio sa 6:1, da bi u trećem setu pretrpio jedan, ali napravio dva brejka za konačnih 6:4 i plasman u finale.

Ovo će Đokoviću biti treće finale Roland Garrosa i nova šansa da se konačno okiti jedinim Grand Slam turnirom koji mu nedostaje.

U finalu čeka boljeg iz meča Murray-Wawrinka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi