Je li Đoković spreman da zaustavi kralja Pariza?

Novak u finalu

Je li Đoković spreman da zaustavi kralja Pariza?

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković prvi je finalist ovosezonskog Roland Garrosa.

Đoković je uz malo problema, u tri seta, rezultatom 6:3, 6:3, 3:6, 6:3 savladao Latvijca Ernestsa Gulbisa, jedno od najprijatnijih iznenađenja na Roland Garrosu.

U prvom je setu Novak napravio dva breaka, u petom i devetom gemu. Obzirom da je prvi servirao, za identičnih 6:3 iz prvog seta, bio mu je dovoljan i jedan break u drugom setu, kojeg je napravio u osmom gemu. 

U trećem setu nešto borbeniji i konkretniji Gulbis. Latvijac je imao u šestom gemu dvije break šanse, no oba puta se Novak spašavao i na kraju osvojio svoj gem-servis. Ipak, u osmom gemu Gulbis pravi break i dolazi do 5:3, te uspješno servira za 2:1 u setovima. Ipak, Novak je u četvrtom setu ponovo zaigrao i riješio pitanje pobjednika.

U finalu će Đoković igrati protiv BritancaAndy Murrayja ili (i navjerovatnije) ŠpancaRafaela Nadala, koji kasnije igraju svoj meč polufinala. 

Roland Garros je jedini Grand Slam turnir koji nedostaje Đokoviću. Srbijanski teniser je igrao finale prije dvije godine, no tada je poražen od Nadala, koji ima čak osam naslova iz Pariza, a čiju je dominaciju prekinuo jedino Roger Federer u 2009. godini.

Roland Garros, teniseri, polufinale:
Đoković (2) - Gulbis (18) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.