Jedan je nažalost morao ispasti: Džumhuru pripao sjajan meč

Damir pred novom ATP titulom

Jedan je nažalost morao ispasti: Džumhuru pripao sjajan meč

Piše: E. Škorić
Damir Džumhur danas je u bh. okršaju u polufinalu ATP turnira iz serije 250 u Moskvi savladao Mirzu Bašića sa 6:0, 7:6.

Dugo smo čekali na historijski duel bh. tenisera u polufinalu nekog ATP  turnira, ali nažalost samo je jedan mogao da ode u finale. Damir je zasluženo došao do pobjede, no mogli smo itekako uživait u sjajnom tenisu kojeg su prezentovali naši najbolji igrači.

Džumhur je u prvom setu deklasirao Bašića, kojem nije prepustio nijedan gem, ali je u drugom ipak Bašić pružio veliki otpor i pokazao da nije slučajno ušao u završnicu ovog jakog turnira.

Imao je Damir nekoliko meč lopti, no Bašić je uspijevao da da se spasi, da bi nakon ogormne borbe ipak izborio taj-brejk, ali na kraju je morao da čestita svom sunarodnjaku na novom finalu.

Stiče se dojam da je taj-brejk drugog seta malo pokvario i sudija, koji je jednom pogrešnom odlukom izbacio Bašića iz takta, no sve u svemu Damir zasluženo slavi. Publika je mogla da uživa u spektakularnim potezima, pa kao da su na terenu u jednom trenutku bili Rafa Nadal i Roger Federer.

U finalu će Džumhur igrati protiv boljeg iz duela Mannarino - Beranakis i ima priliku da osvoji drugu ATP titulu u karijeru, a zanimljivo da je i do prve stigao u Rusiji, tada je slavio u St. Petersburgu.

ATP Moskva, polufinale:
Bašić - Džumhur 0:6, 6:7