Jelena u polufinalu, kraj za Anu

WTA Mallorca

Jelena u polufinalu, kraj za Anu

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Mallorci poslije pobjede nad Soranom Cirsteom (6:3, 6:3), dok je Ana Ivanović poražena od Caroline Garcije (6;7, 7:5, 6:3).

Jankovićeva je slavila ubjedljivu pobjedu u dva seta. U prvom je bila nešto sigurnija, pa protivnici nije dozvolila niti jedan brejk. U drugom ih je viđeno čak pet, a jedan više napravila je srbijanska teniserka i to odlučujući u osmom gemu.

U narednoj rundi takmičenja Jelena će se sastati sa Letonkom Anastasijom Sevastovom.

Sa druge strane, druga srbijanska predstavnica Ana Ivanović nije imala uspjeha u četvrtfinalu. Ona je nakon velike borbe poražena od šestog nosioca, Francuskinje Caroline Garcije.

Ana je imala veliku šansu da osvoji prvi set pošto je u taj-brejku vodila sa 5:1. Ipak, ni to joj nijo bilo dovoljno za vodstvo u meču. Ivanovićeva je odgovorila u drugom setu kada je pri rezultatu 5:5 oduzela servis protivnici, a potom rutinski privela posao kraju.

Gubitak druge dionice uopšte nije poljuljao 22-godišnju Garciju. Francuskinja pruža sjajnu igru u uvodnim minutama trećeg seta i dolazi do prednosti od 3:0. Ana odgovara sa dva vezana gema, ali u 6. gemu ponovo posustaje na svoj servis i dozvoljava protivnici novi brejk. Garcia je sigurna u nastavku, što joj donosi plasman u polufinale turnira. Za prolaz u finale boriće se sa Belgijankom Kirsten Flipkens. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi