John Isner osvojio turnir u Aucklandu

Sjajno finale na ATP turniru u Aucklandu

John Isner osvojio turnir u Aucklandu

Amerikanac John Isner pobjedom protiv Yen-Hsun Lieja iz Kineskog Tajpeha u finalu ATP turnira u Aucklandu osvojio je osmu titulu u teniskoj karijeri. 

Isner je slavio sa 2-0 u setovima (7:6, 7:6) i stigao do druge osvojene titule u Aucklandu. Prvu je osvojio 2010. godine pobjedom u finalu nad Francuzom Arnaudom Clementom. Ove dvije titule u Aucklandu su mu ujendo i jedine titule osvojene izvan Amerike. 

"Nisam očekivao da će biti ovako tijesno do kraja, jer zbog ovakvih mečeva imam dosta sijedih u kosi. Ako kažem da nisam ovo očekivao pred početak turnira, ne bih bio iskren. Izuzetno sam sretan zbog ovoga", rekao je nakon meča 28-godišnji Amerikanac. 

Isner je do pobjede stigao svojim najjačim oružjem- asom i koncentracijom u tie breaku. Po tome je najbolji na svijetu. Protiv Lieja je imao 23 asa, dobio je oba tie breaka, a na cijelom turniru je od sedam tie breakova dobio njih šest. Prošle godine je sa 38-18 rekordom u tie breaku bio najuspješniji igra na touru. 

S druge strane Lie je imao dosta razloga za tugu, jer je bio tako blizu da u 30.godini života stigne do prve ATP titule u karijeri. Zapravo, ovo mu je bilo prvo finale u karijeri. Do sada je osvajao samo challengere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.