John McEnroe želi trenirati Andyja Murraya

John McEnroe želi trenirati Andyja Murraya

Jedan od najvećih tenisera svih vremena John McEnroe rekao je da bi volio trenirati britanskog tenisera Andyja Murraya. 

Andy Murray je prije mjesec dana raskinuo saradnju s Ivanom Lendlom, a legendarni Amerikanac se odmah ponudio da preuzme treniranje Britanca. 

"Treniranje Murraya? Zašto da ne, samo da me pozove", rekao je McEnroe. 

"To je uloga koja je privlačna svima. Drugi momci iz moje generacije su donijeli takvu odluku i to je dobro i za njih i za tenis. Ne mislim da Andy može lako da pređe sa jedne osobe na drugu, zato do sada nije izabrao novog trenera". 

"Vjerovatno stoje ispred njegovih vrata u redu. Naravno, poslije operacije leđa i rastanka sa Lendlom, on je sada dva nivoa ispod onog na kom je bio prije dvije godine", rekao je legendarni Amerikanac. 

Andy Murray je pod trenerskom palicom Ivana Lendla osvojio dva Grand Slam naslova, olimpijsko zlato u Londonu, a postao je prvi Britanac nakon 77 godina koji je osvojio Wimledon. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.