Johnson i Bellucci u finalu Houstona
Foto: EPA

ATP turnir u Houstonu

Johnson i Bellucci u finalu Houstona

D. Rakanović

Američki teniser Steve Johnson plasirao se u finale ATP turnira u Houstonu nakon što je u polufinalu savladao prvog nosioca ovog turnira Jacka Socka sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3.

Sock je relativno lagano uzeo prvi set sa 6:4. Međutim, Johson u drugom setu igra daleko bolje i osvaja brejk u desetom gemu za 6:4. U odlučujućem setu viđena je velika borba. Jack je na otvaranju seta uzeo servis Johnsonu, ali se četvrti nosilac na ovom turniru vraća brzo u igru, te sa dva brejka rješava pitanje pobjednika. 

U finalu će Johnson igrati protiv Thomaza Bellucija koji je u polufinalu savladao Ernesta Escobeda sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:2.

Bellucci je igrao nešto lošije u prvom setu, pa je Escobedo uspio da mu oduzme servis u dvanaestom gemu za 7:5. Na otvaranju drugog seta, viđena su tri brejka, a Escobedo je izgubio dva svoja servisa, što je bilo dovoljna da Belluci osvoji set sa 6:4. U odlučujućem setu Belluci je sigurnom igrom napravio dva brejka i slavio sa 6:2. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi