Još jedna titula za Goffina

Belgijanac već ima dva naslova

Još jedna titula za Goffina

Belgijski teniser David Goffin, 45. igrač svijeta, pobjednik je ATP turnira u Metzu nakon što je u finalu svladao Portugalca Joaoa Sousu 6-4, 6-3.Goffinu je to drugi osvojeni turnir u karijeri nakon što je slavio u Kitzbühelu ove godine.

Goffin je u polufinalu svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa 7-6 (4), 6-3, a Sousa je bio uspješniji od domaćeg predstavnika Gaela Monfilsa 7-6 (6), 6-2. Jedan break je Belgijancu bio dovoljan za prvi set s tim da je Goffin propustio pet set lopti u devetom gemu. I drugom setu je jedan break bio dovoljan Goffinu za trijumf, break sa početka seta.

Finale:
David Goffin (Bel, 8) – Joao Sousa (Por, 6) 6-4, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.