Juan Monaco nakon preokreta izbacio Wawrinku

Argentinac u četvrtfinalu

Juan Monaco nakon preokreta izbacio Wawrinku

Argentinski teniser Juan Monaco plasirao se u četvrtfinale ATP Masters turnira u Rimu nakon pobjede protiv Švicarca Stana Wawrinke 2:1 u setovima.

Prvi set prošao je u izjednačenoj borbi u kojoj su oba tenisera uspjela napraviti po jedan brejk. Set je otišao u taj brejk, a tamo se bolje snašao Wawrinka koji je slavio sa 7:5.

Švicarac je i drugi set otvorio sjajno te je odmah poveo sa 2:0. Ipak Monaco se odmah vraća u meč, ali Wawrinka ponovo pravi brejk te vodi sa 3:2, ali Monaco ponovo uzvraća. Ključni gejm desio se pred sam kraj seta kada je Monaco ponovo napravio brejk, dobio set sa 6:3 i izjednačio na 1:1.

Treći set Monaco je dobio rutinski jer je napravio brejk na samom ostvaranju te je do kraja seta zadržao svoj servis za 6:4 i konačnih 2:1.

Monaco će u četvrtfinalu igrati protiv Pouillea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije