Juan Monaco okončao bogatu karijeru
Foto: EPA

Poslije 14 godina

Juan Monaco okončao bogatu karijeru

Argentinski teniser Juan Monaco danas je zvanično saopštio da je okončao svoju karijeru koja je trajala punih 14 godina.

Monaco, koji je nekada bio 10. igrač na ATP listi, odlučio se za završetak karijere u svojoj 34. godini, a od fanova se oprostio emotivnom porukom.

"Iako ovo stvara mnogo nostalgije, siguran sam da sam donio pravu odluku. Predivan i vrlo važan dio mog života došao je do kraja i danas se povlačim iz profesionalnog tenisa. Tužan sam jer će mi nedostajati teniski tereni. Ipak, sretan sam što sam imao priliku raditi u onome u čemu uživam od malih nogu. Tenis mi je dao obrazovanje, disciplinu, prijateljstvo i nezaboravne trenutke i hvala mu na tome. Hvala i svima koji su bili moji saputnici na ovom predivnom putu koji je trajao 14 godina", napisao je Monaco.

Juan Monaco je u karijeri osvojio devet ATP titula, a ranking karijere imao je krajem jula 2012. godine kada je bio 10. teniser svijeta.

Jedino što je izostalo u karijeri ovog 33-godišnjeg Argentinac je uspjeh na Grand Slamu, jer nikada nije uspio dogurati dalje od 4. kola na tim turnirima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi