Jugić-Salkić na korak do glavnog turnira

Mervana senzacionalno do Zakopalove

Jugić-Salkić na korak do glavnog turnira

A. Beganović

Naša najbolja teniserka Mervana Jugić-Salkić pobijedila je u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona drugu nositeljicu, naturaliziranu Amerikanku Varvaru Lepchenko (6:2, 6:3) te tako došla na korak do ulaska u glavni turnir.

Na putu do glavnog turnira našoj najboljoj teniserki ostala je još samo jedna prepreka. U trećem kolu kvalifikacija Mervana će igrati protiv češke teniserke Klare Zakopalove i ukoliko pobjedi ponovit će svoj najveći uspjeh iz 2004. godine, kada se također uspjela plasirati u glavni turnir. Zakopalova je u 2. kolu kvalifikacija bila ubjedljiva protiv Japanke Tomoko Yonemura (6:1, 6:1)

U današnjem duelu protiv 2. nositeljice kvalifikacija Varvare Lepchenko, naša teniserka pružila je doista partiju koja ohrabruje. Iako je prije početka meča već bila prežaljena Mervana je sjajnom igrom iznenadila favoritkinju i na kraju bez većih problema trijumfovala. Podatak o samo pet izgubljenih gemova u meču dovoljno govori o nadmoći naše teniserke.

Wimbledon, kvalifikacije, 2. kolo:
Jugić-Salkić – Lepchenko 6:2, 6:3
Zakopalova – Yonemura 6:1, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.