Južna Afrika vodi 2:1 na svom terenu

Litvanci u teškoj situaciji

Južna Afrika vodi 2:1 na svom terenu

Južna Afrika je na korak do pobjede u meču sa Litvom. Litvanci su poveli 0:1, nakon čega je domaća reprezentacija napravila preokret. Drugi bod je osvojila kombinacija Jean Andersen - Raven Klaasen.

Berankis i Grigelis su dobili prvi set 3-6, ali su naredna tri otišla na stranu domaće reprezentacije 6-3 6-3 7-6(5). Sutra će prvi na teren Rik De Voest koji u Davis Cupu ima omjer 27:18, na tvrdoj podlozi 18:10. Ricardas Berankis je zadnji meč u singlu izgubio 2010. godine od Slovenca Grege Zemlje. Prema ranije obavljenom žrijebu pet meč bi trebali igrati Jean Andersen i Laurynas Grigelis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.