Kačanov izbacio Isnera
Foto: EPA

Kačanov izbacio Isnera

M. Šljivak

Ruski teniser Karen Kačanov plasirao se u osminu finala Roland Garrosa. On je danas u nastavljenom meču pobijedio Amerikanca Johna Isnera sa 3:1, po setovima 7:6, 6:3, 6:7 i 7:6.

Očekivano, veoma malo je bilo prilika za oduzimanje servira u ovom meču. Jednu je samo iskoristio Kačanov i to u drugom setu koji jedini nije išao u tie-break.

Kačanov je poveo s 2:0 (7:6 i 6:3), da bi se zatim Isner izvukao u trećem setu kojeg je riješio u svoju korist sa 7:6 za smanjenje na 2:1 u setovima.

Velika borba nastavljena je i u četvrtom setu. Breaka nije bilo, ponovo se otišlo u tie-break, gdje je ovog puta ruski teniser dominirao i na kraju je ostvario pobjedu.

U osmini finala Kačanov će igrati protiv prvog igrača svijeta Andyja Murraya.

Roland Garros, 3. kolo:

Kačanoc - Isner 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi