Kad aut lopta nije aut

Sudija nije dozvolio challenge

Kad aut lopta nije aut

U svijetu tenisa sudijske pogreške su normalna pojava, međutim ono što se desilo na meču prvog kola Indian Wellsa između Radeka Stepaneka i Denisa Istomina ne događa se često.

U centru pažnje je bio sudija Mohamed El Jennati iz Maroka, a problem je nastao u osmom gemu drugog seta, na break loptu Istomina. Radek stepanek poslao backhand u aut, Istomin je vratio lopticu, koju je Čeh i drugi put vratio skoro na isto mjesto, s tim da je aut bio veći nego u prvom slučaju.

Istomin je zatražio challenge na prvu lotpicu, El Jennati je odgovorio kako je zakasnio, nakon čega je Istomin isto tražio i na drugu lopticu ali bezuspješno. Uslijedila je rasprava skoro pet minuta, pojavio se na terenu i supervizor, ali uzalud. Stepanek je dobio poen. Istomin je nastavio meč i uspio je dobiti taj set, ali je izgubio u tri seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.